Bărbatul de 28 de ani, din comuna Straja, a fost prins de polițiști. El a fost reținut pentru 24 de ore.

Duminică, în jurul orei 13.00, polițiștii S.P.R. 5 Dărmănești au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un localnic, despre faptul că pe proprietatea sa din satul Mărițeia Mică, comuna Dărmănești, se află un autoturism abandonat.

Polițiștii au identificat la fața locului un autoturism marca Audi A8, cu volan pe partea dreaptă, fără numere de înmatriculare, de culoare gri, suspendat pe un cric, având lipsă roata dreapta față.

Echipajul de poliție a fost sesizat că în același timp pe raza localității Călinești Enache are loc un scandal, astfel că s-a deplasat în acel loc. Imediat după aplanarea conflictului, oamenii legii au fost sesizați direct de către un alt localnic cu privire la faptul că o persoană a venit la autoturismul abandonat și îi schimbă roțile.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și pe drumul comunal neclasificat au observat autoturismul Audi A8, al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliție a întors.

Oamenii legii au pornit în urmărirea autoturismului respectiv, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. Conducătorul auto și-a continuat deplasarea, iar când a ajuns la intersecția cu D.N. 2, a coborât din vehicul, a traversat drumul național pe jos și a luat-o la fugă pe un câmp.

Un agent de poliție a coborât din autospecială și a plecat pe câmp în urmărirea persoanei respective, iar celălalt agent a continuat urmărirea cu autospeciala pe un drum de câmp.

Conducătorul auto a fost identificat ca fiind Dănuț Ursulean din comuna Straja, cunoscut sub numele de „Blondu”.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto și este recidivist, fiind eliberat condiţionat în urmă cu aproximativ 8 luni de zile, anterior fiind condamnat în mai multe dosare penale, majoritatea la regimul circulației rutiere.

În urma audierii bărbatul din Straja a recunoscut că în noaptea de 13 spre 14 aprilie a fost urmărit de către un echipaj al poliţiei rutiere pe raza municipiului Suceava, fiind la volanul aceluiaşi autoturism. Acesta a reușit să scape de oamenii legii, dar pe raza satului Dănila din comuna Dărmăneşti,  din cauza vitezei excesive, aproximativ 200 km/h, i-a explodat un pneu, abandonând astfel autoturismul şi fugind pe câmp.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, Dănuț Ursulean fiind reținut de polițiști pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J Suceava.

Articolul precedentAccident produs de o șoferiță neatentă. Două persoane au fost rănite FOTO
Articolul următorHoții care au spart locuințele mai multor oameni de afaceri, arestați pentru furturi de peste 500.000 de lei FOTO