Polițiștii au organizat filtre în trafic și șoferul fugar a fost identificat într-un autoturism condus de un prieten.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, Secția 3 Poliție Rurală Marginea a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe raza comunei Volovăț s-a produs o tamponare, respectiv un autoturism a intrat în porțile de acces ale unui imobil, iar conducătorul auto a fugit de la fața locului.

Polițiștii deplasați la fața locului au identificat în șanțul de pe marginea DJ 178, un autoturism care prezenta avarii, iar în curtea imobilului, mai multe elemente de caroserie provenite de la același vehicul.

În urma investigațiilor, aceștia au stabilit faptul că, autoturismul implicat în eveniment a fost condus de un tânăr de 20 de ani din comuna Burla, plecat de la domiciliu, motiv pentru care, s-au organizat filtre rutiere.

Astfel, în jurul orei 01.40, pe un drum comunal neclasificat din apropierea DJ 178 din comuna Burla, polițiștii au oprit pentru control autoturismul condus de un localnic de 24 de ani, în care se afla ca pasager tânărul de 20 de ani, care, a recunoscut faptul că, a fost implicat într-o tamponare pe raza comunei Volovăț, însă fără victime și a plecat de la fața locului pentru că s-a speriat.

Întrucât emanau halenă alcoolică, cei doi conducători auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul de 20 de ani și de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 24 de ani, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Oamenii legii au întocmit în cauză dosare penale, fiecare dintre cei doi conducători auto fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.