sursă foto facebook

Suceveanul Ștefan Mandachi, proprietarul francizei Spartan, a printat trei milioane de afișe și alte trei milioane de șervețele cu mesajul „România vrea autostrăzi”. 

Astfel, acesta își exprimă indignarea și revolta pentru că Moldova nu are niciun kilometru de autostradă. În timp ce statele vecine au construit sute de mii de kilometri, România bate pasul pe loc.

„În 2008 se băteau cu pumnii în piept că vom avea o stea de autostrăzi în toată România până în 2016. Am stat zen cu toții, cu botul pe lăbuțe, timp în care au murit nevinovați pe drumuri prieteni, colegi, rude. Din 2008 China, Dubai, Polonia, Ungaria, Croația, Cehia, Slovenia s-au construit sute de mii de km. Nu fac politică, nu sunt activist, nu fac parte din nicio organizație, mișcare sau asociație. Sunt Ștefan Mandachi. Nici cel mai frumos, nici cel mai corect, nici cel mai fericit om. Dețin o companie cu 450 de salariați pe care am construit-o de la ZERO”, a scris Ștefan Mandachi, pe blogul său.

Acesta a subliniat faptul că într-un singur an în România peste 2.000 de oameni mor în accidente rutiere. Cele mai multe persoane care au murit în evenimente rutiere, potrivit statisticilor, sunt din  Suceava, județul în care locuiește și Ștefan Mandachi.

„Pe cale de consecință, eu trăiesc în cea mai riscantă zonă din Uniunea Europeană din punct de vedere rutier.Din două mii de oameni, măcar unul moare nevinovat pe drumuri! De ce să moară un om nevinovat din cauza drumurilor? Nu vreau să stau la doi metri sub pământ, așa că mă întreb, în SRL-ul numit România, cine anume se face vinovat pentru că n-am un singur centimetru de autostradă în Moldova și riscul de a deceda nevinovat în trafic este cel mai ridicat?Există vinovați cu nume și prenume pentru toți nervii pe care mi i-am făcut pe șosele de 15 ani de când am permis de conducere?Există nume și prenume pentru că mi s-a pus viața în pericol sau că am stat la volan ani în plus? Că mor oameni nevinovați? Că pot fi strivit de tiruri, că-mi cad bariere în cap pe drum botezat „EUROPEAN”? Că pot călca eu la rândul meu pietoni, căruțe, pisici, câini?Îmi vine să vomit când aud că vinovații sunt miniștri, autorități, direcția cutare, secretarul de stat, regia de drumuri, primăria nu știu care, regii șoselelor, etc.La mine în firmă nu răspunde recepționerul că electricianul nu și-a primit banii, ci eu răspund.După acest raționament, e la mintea cocoșului: vinovați pentru că eu risc să crăp pe drumuri în 2019 sunt 19 oameni: 4 președinți și 15 prim-miniștri. La fel de ticăloși! Nu este nicio diferență între ei. 19, fără nicio excepție, de la primul la ultimul”, a scris suceveanul pe blogul său.

Acesta a precizat ca a printat peste trei milioane de afișe și alte trei milioane de șervețele cu mesajul „România vrea autostrăzi” pe care le-a livrat în restaurantele sale din țară.

„Am printat peste trei milioane de afișe pe care le-am livrat clienților pe tăvile din restaurantele din toată țara, imprimate cu Romănia vrea autostrăzi. Am tipărit alte milioane de șervețele personalizate cu mesajul România vrea autostrăzi, pe care le transport spre restaurantele din țară cu camioane care circulă pe străzi mai proaste decât în Bosnia Herțegovina. Deocamdată nimeni nu m-a încurajat. Unii mi-au blocat afișele, dar nu mă opresc pentru nimic în lume!”,  a scris Ștefan Mandachi.

Articolul precedentPeste 37.000 de suceveni din grupele de risc s-au vaccinat antigripal
Articolul următorSucevean prins în timp ce transporta țigări de contrabandă ascunse în panouri termoizolante VIDEO