Un șef de tren din Suceava s-a dovedit înger păzitor pentru un bărbat din Iași care a pierdut o borsetă în care avea nu mai puțin de 43.000 de lei. Vasilică Săvuț se afla în timpul serviciului, iar luni dimineață, în jurul orei 10.30, în timp ce se afla în Gara Iași așteptând trenul 1830 Galați – Cluj pe care urma să îl deservească, a observat pe o bancă o borsetă fără stăpân, scrie Monitorul.

”M-am apropiat și am ridicat borseta. La mică depărtare erau un domn și o doamnă și am mers la ei. Am deschis borseta și am văzut că era plină cu bani. Ca să fiu sincer, mi-au tremurat picioarele. Am mers mai apoi la Poliția TF din Iași și am predat borseta, în care erau circa 43.000 de lei”, a mărturisit șeful de tren.

La scurt timp, a apărut și păgubitul, care i-a mulțumit ceferistului ”cu jumătate de gură” pentru gestul de a preda borseta cu bani la poliție. Bărbatul și-a dat seama că a uitat borseta pe bancă abia după vreo jumătate de oră, în timp ce încerca să-și cumpere doi covrigi. Vasilică Săvuț, care lucrează la CFR de 32 de ani, nu este la prima ”abatere” de acest gen. În urmă cu aproximativ 6 ani a găsit o borsetă în care se aflau 40.000 de dolari. Ca și acum, a predat bunul găsit la Poliție.

”Aceste două cazuri sunt cele în care erau sume foarte mari de bani, dar portofele cu acte și bani mai puțini am găsit de foarte multe ori. Niciodată nu m-am gândit să îmi însușesc vreun bun găsit pentru că nu ar fi normal. Dacă se poate să ajut un om în necaz o fac cu mare bucurie”, a mai spus Vasilică Săvuț.

Sursa: Realitatea de Suceava