Atât copilul cât și ceilalți patru frați ai săi au ajuns într-un centru de plasament din municipiul Suceava.

Totul s-a petrecut în satul Nisipitu, comuna Ulma, vineri seară. Pompierii au fost anunțați că la gospodăria unui localnice, în vârstă de 37 de ani, a izbucnit un incendiu. În urma intervenţiei cadrelor ISU – Detașamentul Rădăuți și Garda de Intervenţie Vicovu de Sus, incendiul a fost localizat şi lichidat. Flăcările s-au extins pe o suprafață de 60 mp, distrugând în totalitate anexa destinată depozitării lemnelor de foc și a diferitelor bunuri casnice.

Pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de minorul de șase ani. Valoarea bunurilor distruse se ridică la suma de 20.000 lei.

Polițiștii au stabilit că, în jurul orei 18.10, copilul a venit și i-a spus mamei sale că, în timp ce se juca cu chibriturile în podul anexei respective, flăcările s-au extins și au cuprins tot depozitul. Femeia a cerut imediat sprijinul vecinilor.

Oamenii legii au încercat să vorbească mai mult cu femeia, însă aceasta era în stare avansată de ebrietate și nu a putut oferi prea multe informații cu privire la cele întâmplate sau de ce minorii nu erau supravegheați.Din declarațiile vecinilor a rezultat faptul că aceasta consumă frecvent băuturi alcoolice și nu se ocupă de creșterea sau supravegherea celor cinci copii ai săi.

Imediat au fost informați lucrătorii din cadrul autorității tutelare ai Primăriei comunei Ulma cât și lucrătorii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a Județului Suceava, care s-au prezentat la fața locului și au decis să transfere cei cinci minori într-un centru de plasament din municipiul Suceava.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal privind infracţiunea de „distrugere din culpă”.

Articolul precedentCod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină pentru județul Suceava
Articolul următorUn bărbat din Vatra Dornei, care suferea din dragoste, a băut un pumn de pastile cu clor