sursă foto Ema Barbă

David Turturean, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie din Sri Lanka.

Sute de oameni au donat peste 4.000 de euro pentru ca adolescentul să poată participa la olimpiadele de astronomie și astro-fizică din Sri Lanka și China. Olimpiada Internațională de Astronomie a reunit  83 de participanți din 22 de țări.

Verișoara adolescentului a povestit pe contul ei de Facebook cum a aflat despre victoria acestuia.

„Sunt în drum spre Suceava. După ce am moțăit puțin, îmi revin din visul foarte lucid și mă uit la telefon. Mă sunase Elena Turturean, mătușa mea. O sun înapoi.

Vorbise cu el prin mesaje. David îi dădea statusul de la festivitatea de premiere. Își aștepta cu emoție diploma – oricare ar fi fost ea. E acel moment în care, cu cât își aude numele mai târziu, cu atât mai bine.
„Mama, au trecut de diplomele de participare… Avem clar medalie.”
„Mama, a trecut de bronz…!”
„Mama, au trecut de argijt” – nu mai putea să mai scrie.

Pauză.
„Bănuiesc că deja ai aflat”.

Da, aflase tot prin sms, de la profesorul care i-a însoțit. „Plângeți și bucurați-vă, aveți un copil extraordinar.”

E real: România a luat medalia de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie din Sri Lanka. David aduce acasă medalia, din 83 participanți din 22 țări.

sursă foto Ema Barbă

Pentru el, munca lui și toate obstacolele pe care le-a depășit – toată admirația și mă simt onorată că fac parte din familia lui.
Pentru toți cei care au donat pentru a face participarea lui posibilă: mă înclin! MULȚUMESC!!” a fost mesajul transmis de tânără.

Articolul precedentSănătatea Darabani – Bucovina Rădăuți: 0-1
Articolul următorSporting Liești – Foresta Suceava: 0-0