Tânărul de 23 de ani a acroșat intenționat una dintre autospecialele Poliţiei de Frontieră,  ulterior lovind un cap de pod  şi oprindu-se în gardul unei case. Mai mult, individul circula cu o mașină cu numere false și  cu permisul de conducere suspendat. 

Joi dimineață, în  jurul orei 04.40, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea, pe comunicaţia  Laura –Vicovu de Sus, a unui autoturism marca Audi A4,  despre care se dețineau date că transportă o cantitate însemnată de țigări de contrabandă.

Oamenii legii au procedat la interceptarea autoturismului în cauză, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, acroşând intenţionat una dintre autospecialele Poliţiei de Frontieră,  ulterior lovind un cap de pod  şi oprindu-se într-un gard al unei locuinţe particulare.

Imediat, conducătorul  autoturismului  a fost reţinut şi identificat de către poliţiştii de frontieră, acesta fiind cetățeanul român P.B., în vârstă de 23 de ani din județul Suceava. Astfel, cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană.

Având în vedere cele constatate, bărbatul și autovehiculul în cauză au fost conduși la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor, unde în urma inventarierii coletelor din vehicul a  rezultat cantitatea de  15.000 pachete țigări, în valoare de 175.000 lei.

Totodată, în urma cercetărilor s-a constatat că autoturismul folosit în activitatea infracţională figurează ca fiind radiat din circulaţie în Italia, având numere false de înmatriculare, iar şoferul figura cu permisul de conducere suspendat.

Tânărul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandăpunerea în circulație/conducere pe drumurile publice a unui vehicul  neînmatriculat şi cu numere false de înmatriculare,  conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi distrugere, iar autoturismul marca Audi A4 folosit în activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, cercetările sunt desfășurate sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi,  faţă de individ luându-se măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

În cursul zilei de vineri tânărul a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Judecătoria Rădăuți a admis solicitarea și a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile a acestuia.