foto arhivă

Un botoșănean, care a atacat un bărbat din Pătrăuți cu un cuțit, a fost prins pe Aeroportul București, în timp ce încerca să fugă din țară, cu destinația Bologna-Italia.

Agresiunea a avut loc în data de 21 octombrie în localitatea Pătrăuți. Un localnic de 40 de ani a fost lovit cu un cuțit de tânărul de 31 de ani, din comuna Brehuiești, județul Botoșani.

Agresorul a fost găsit de polițiști în gospodăria familiei sale. Acesta stătea ascuns în podul locuinței, fiind  nevoie de intervenția luptătorilor S.A.S. Suceava, care au acordat sprijin pentru extragerea agresorului și conducerea lui la sediul secției de poliție.

Inițial bărbatul a fost cercetat în stare de libertate privind comiterea infracțiunii de „lovire sau alte violențe”.

În data de 26 octombrie, polițiștii au obținut informații cu privire la faptul că agresorul intenționează să părăsească țara. Astfel, oamenii legii  au emis un mandat de aducere pe numele botoșaneanului care a fost înaintat polițiștilor din cadrul Poliției de Frontieră a Aeroportului Național Henri Coandă București, în vederea reținerii agresorului în custodia lor. Ulterior, bărbatul a fost preluat de către o echipă operativă din cadrul SPR 5 Dărmănești.

În baza probatoriului administrat în cauză s-a procedat la schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de „vătămare corporală”, în tentativă la infracțiunea de infracțiunii de „omor” asupra persoanei vătămate.

Polițiștii au stabilit că bărbatul a exercitat, cu intenţie acte de violenţă asupra victimei, provocându-i leziuni care i-au pus viaţa în primejdie, aceasta necesitând o intervenţie medicală de specialitate.

În baza materialului probator administrat, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea acestuia pentru o durată de 24 ore, sub aspectul comiterii „tentativei la infracţiunea de omor” şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”.

Ulterior, agresorul a fost prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă. Bărbatul a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Articolul precedentVIDEO Sănătatea Dărăbani – Șomuz Fălticeni: 2-3
Articolul următorSucevean mort pe Aeroportul Iași. Bărbatul a suferit un stop cardio-respirator la aterizarea avionului