Un bărbat nevaccinat, cu diabet și afecțiuni cardiace, a murit de gripă după ce a refuzat internarea

Un sucevean de 60 de ani, nevaccinat, cu diabet și afecțiuni cardiace, a murit de gripă după ce a refuzat internarea la Spitalul Județean Suceava.

Un sucevean a murit din cauza gripei, acesta fiind primul deces înregistrat în județ de la debutul sezonului virozelor respiratorii. Bărbatul a murit la 20 ianuarie 2019, în Spitalul Județean de Urgențe „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

„Pacientul, în evidențe medicale cu afecțiuni cardiace și diabet, nevaccinat antigripal, a fost internat în stare gravă la spitalul județean, secția ATI. Deși a primit tratament specific antiviral și a fost intubat, starea generală a pacientului s-a deteriorat progresiv. Evoluția nefavorabilă a culminat cu decesul acestuia”, a menționat Lilian Grădinaru, director executiv al DSP Suceava.

Pacientul s-a mai prezentat la spital cu cîteva zile înainte, a fost diagnosticat cu gripă după simptomatologie, a refuzat internarea și a semnat în foaie că refuză internarea.

La nivel național, numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 34. Toate persoanele erau în vîrstă, nevaccinate, majoritatea având condiții medicale preexistente.

DSP Suceava a cerut Ministerului Sănătății suplimentarea vaccinului antigripal cu încă 4.144 de doze. Solicitarea a fost făcută pe baza necesarului transmis de medicii de familie din teritoriu.

Pentru limitarea îmbolnăvilor, din 11 ianuarie acccesul în spitalele din județ a fost restricționat la o oră pe zi, între orele 15.00 și 16.00, de luni pînă duminică, și interzis pe secțiile: ATI, neonatolgie, obstetrică -ginecologie și boli infecțioase.

Articolul precedentO tânără care și-a bătut soacra cu o joardă, cercetată de poliție
Articolul următorFirme care au trucat licitații pentru lemn, amendate cu 500.000 de euro