Un bărbat de 70 de ani din Vatra Dornei s-a internat în Spitalul Județean Botoșani cu un pistol la el. Acesta a fost sancționat contravențional și a rămas fără arma respectivă.

Polițiștii au fost sesizați, miercuri dimineață, prin apel la 112, cu privire la faptul că un bărbat de 70 de ani, internat la Spitalul Județean Botoșani, în Secția de Cardiologie, are asupra lui un pistol și un briceag. Armele erau depozitate într-un dulap din salon.

Fiica bărbatul, care venise în vizită la acesta la spital, a fost cea care a sunat la 112.

La fata locului au fost direcționate mai multe echipaje de poliție si jandarmi.

Oamenii legii au stabilit că pacientul respectiv nu a provocat scandal în spital și nici nu s-a folosit de armele respective.

Fiica acestuia a declarat că bătrânul suferă de o afecțiune psihică de ceva vreme și că ar fi cerut polițiștilor în repetate rânduri să îi ridice permisul de port armă, respectiv arma, dar fără succes.

Miercuri, au fost ridicate briceagul și arma respectivă(pistol neletal, dar supus autorizării). Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea regimului armelor, cu sanctiunea complementară a anularii permisului de port armă pentru o perioadă de doi ani, scrie realitateadebotosani.net.