Un bărbat de 33 de ani, din Rădăuți, județul Suceava, a amenințat, miercuri seara, doi adolescenți cu un cuțit. Imediat cum au reușit să scape, cei doi au sunat la 112, scrie ziarul local News Bucovina.

Bărbatul a fost identificat rapid, iar jandarmii au descoperit și faptul că individul trebuia să fie în carantină. Incidentul a avut loc miercuri seara în municipiul Rădăuți, iar la fața locului a ajuns un echipaj de jandarmi care a discutat cu cei doi adolescenți.

„Ajunşi la faţa locului, jandarmii au luat legătura cu apelantul, un minor în vârstă de 14 ani, care le-a relatat verbal faptul că în timp ce se deplasa împreună cu fratele său spre domiciliu, au fost ameninţaţi cu un cuţit de către o persoană necunoscută de sex masculin”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, potrivit News Bucovina.

În urma verificărilor efectuate în zonă, la scurt timp a fost identificat și agresorul, un bărbat în vârstă de 33 ani, din municipiul Rădăuți, care se afla în stare de ebrietate. Fiind întrebat despre cele întâmplate, bărbatul a început să se manifeste violent față de echipaj, astfel că a fost încătușat și condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți.

Totodată, verificându-l în evidențele operative, jandarmii au constatat că pe numele bărbatului este emisă o alertă de tip „coronavirus asociat” și avea obligația să stea în carantină la domiciliu, fiind întors recent dintr-o țară cu risc epidemiologic ridicat.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea perioadei de carantinare la domiciliul declarat, conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar și cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru refuz de legitimare și săvârșirea în public de gesturi obscene.

 

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentLegile Puterii. Ministrul Muncii, DETALII exclusive despre MĂRIREA PENSIILOR. Ce se întâmplă cu ajutorul pentru încălzire
Articolul următorBilanț coronavirus 8 ianuarie: 6.036 cazuri noi și 26 decese