Un bărbat de 47 de ani, din comuna Frumosu, a fost reținut pentru 24 de ore după ce a intrat în locuință peste mama sa și a amenințat-o cu moartea. Avea interdicție de a se apropia de femeie.

Sora agresorului a fost cea care a sunat la 112 și a cerut ajutor, luni noapte.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde l-au identificat pe bărbatul de 47 de ani, care se afla în stare avansată de ebrietate, fiind agresiv verbal.

Victima în vârstă de 79 de ani a declarat că în cursul zilei de luni, fiul acestuia a intrat în repetate rânduri în casa ei și a amenințat-o cu moartea, deși prin sentința civilă din 22 iunie, Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a emis un ordin de protecție pe numele său, stabilindu-i mai multe interdicții, printre care i se interzice să se apropie de mama sa.

În momentul efectuării verificărilor, bărbatul a început să manifeste un comportament agresiv la adresa polițiștilor, motiv pentru care a fost încătușat și condus la sediul poliției. De asemenea, s-a luat legătura cu procurorul de caz, care a opinat pentru reținerea pentru o perioadă de 24 ore. Agresorul a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal privind infracțiunile de „nerespectarea hotărârii judecătorești”, și „amenințare”.