Un incendiu puternic a avut loc în satul Nicani, comuna Zamostea, luni seară. Focul violent a fost provocat chiar de proprietar.

Bărbatul, care locuiește efectiv în municipiul Suceava, s-a deplasat în cursul zilei de luni la gospodăria pe care o deține în satul Nicani. Acesta a făcut făcut curățenie în gospodărie și la un moment dat a dat foc la mai multe resturi.  După ce a terminat treburile, bărbatul a părăsit găspodăria, iar în jurul orei 22.00, o vecină a observat că la o anexă din curtea acesuia a izbucnit un incendiu și a apelat SNUAU 112.

La fața locului s-au deplasat pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Siret, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor Zamostea și Zvoriștea.

Aceștia au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea și lichidarea incendiului. La sosirea echipajelor, ardea acoperișul comun al anexelor gospodărești, cu pericol de propagare la casa de locuit.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră și jumătate și au ars acoperișul șurii, al adăpostului de animale și de la alte două anexe din lemn, pe o suprafață totală de aproximativ 200 mp. S-au degradat pereții construcțiilor și învelitoarea acoperișului, din azbociment. Valoarea pagubelor a fost estimată la aproximativ 10.000 de lei.

Pompierii au stabilit că flăcările au izbucnit din apropierea anexelor, cel mai probabil din cauza unui foc deschis în spații deschise.