În timpul acțiunii au fost controlate peste 200 de autovehicule și au fost testați cu aparatul etilotest 89 de conducători auto.

În scopul reducerii riscului victimizării prin accidente rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane efectuat prin curse regulate şi ocazionale, cât și autovehicule special destinate transportului de elevi, Serviciul Rutier Suceava, Serviciul Ordine Publică și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Suceava, împreună cu formaţiunile de profil din judeţ, au organizat o acţiune pe DN 17 pe linia prevenirii, combaterii activităţilor de transport de persoane neautorizate, precum şi pentru verificarea legalităţii activităţii desfăşurate de către operatorii de transport autorizaţi.

În cadrul acțiunilor au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.885 lei inclusiv la acte normative care reglementează legalitatea transportului de persoane. Pe perioada acțiunii au fost controlate peste 200 de autovehicule. Au fost testați cu aparatul etilotest 89 de conducători auto și au fost reținute trei permise de conducere. De asemenea, au fost retrase trei certificate de înmatriculare și au fost indisponibilizate trei autoturisme folosite de „pirații rutieri”.

Un bărbat de 44 de ani din municipiul Fălticeni a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 din municipiul Câmpulung Moldovenesc și efectua transport rutier de persoane contra cost, pe ruta România-Anglia, fără a deține autorizație sau copie conformă valabilă.

Un alt șofer, un bărbat de 33 de ani din județul Neamț, a fost depistat de polițișit în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, zona Mestecăniș și efectua transport rutier de persoane contra cost, pe ruta România-Belgia, fără a deține autorizație sau copie conformă valabilă.

Cei doi șoferi au fost sancționati contravențional și s-a dispus reținerea certificatelor și a plăcuțelor cu  numărul de înmatriculare, precum și suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de șase luni.

„Poliţiştii solicită cetăţenilor și în special copiilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi viaţa în pericol. Apelarea la astfel de soluţii de compromis privind transportul rutier implică riscuri foarte mari. Există posibilitatea ca şoferii respectivi să nu posede permis de conducere sau să nu aibă abilităţile necesare transportatorilor rutieri autorizaţi, să fie sub influenţa alcoolului sau să aibă intenţii de natură infracţională. De asemenea, astfel de vehicule utilizate nu sunt autorizate şi verificate din punct de vedere tehnic pentru desfăşurarea de activităţi de transport public de persoane. Solicităm cetăţenilor să sesizeze de îndată astfel de practici neautorizate şi care dăunează în mod grav atât mediului legal de afaceri dar şi siguranţei rutiere”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Articolul precedentUn șofer de 92 de ani a ajuns la spital după ce a intrat cu mașina într-o movilă de pietre
Articolul următorUn tânăr și-a pierdut viața după ce s-a răsturnat cu mașina în albia pârâului Brodina