Trei tineri din Gambia au fost prinși după ce au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, prin pădure, pe lângă albia părăului Falcău.

În data de 25 iunie, un echipaj al Poliției de Frontieră Brodina a depistat în apropierea frontierei pe direcţia localităţii Falcău, trei cetățeni străini.

Persoanele în cauză nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele respective au vârste cuprinse între 22 ani şi 26 de ani, provin din Gambia si au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, prin pădure, pe lângă albia părăului Falcău.

Aceştia au declarat poliţiştilor de frontieră că au trecut ilegal frontiera în România, cu scopul de a ajunge în Bucureşti.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale cei trei cetățeni din Gambia au fost predați în baza acordului de readmisie, autorităților de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor.

 

 

 

 

 

Articolul precedentModernizarea unui drum îngreunează accesul mai multor familii în propriile curți, după ce strada a fost înalțată în unele locuri cu un metru și jumătate VIDEO
Articolul următorCod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale pentru județul Suceava