În data de 24 iulie 2019, Poliția de Frontieră Română aniversează 155 ani de existență instituțională. 

La nivelul ITPF Sighetu Marmației, momentul a fost marcat prin avansarea înainte de termen, pentru merite excepționale în atingerea unor obiective în activitatea profesională, a 16 polițiști de frontieră.

„Ziua de 24 iulie este un simbol în viața polițiștilor de frontieră. Este momentul în care cele două regimente ale Moldovei și Ţării Româneşti, cu atribuții la frontiere, s-au unificat.Ca în fiecare an, la data de 24 iulie, instituția noastră îşi aniversează ziua instituțională, recunoscându-și şi cinstindu-și astfel înaintașii, pentru eroismul şi devotamentul lor faţă de țară și poporul român. Această zi de sărbătoare, reprezintă un prilej pentru a fi recompensate acțiunile desfășurate de proprii lucrători, în îndeplinirea atribuțiilor specifice la frontiera României.Cu această ocazie, 16 polițiști de frontieră au fost avansați în gradul profesional următor, înainte de termen, pentru merite excepționale în atingerea unor obiective în activitatea profesională”, se arată într-un comunicat de preză transmis de Ilie Poroch Serițan, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava.

Din cei 16 polițiști de frontieră avansați, șase sunt ofițeri, trei de pe raza județului Maramureș, doi ofițeri din Satu Mare și unul din Suceava, iar zece agenți de poliție, cinci agenți de pe raza județului Maramureș, trei agenți din Satu Mare și doi din Suceava.

Articolul precedentUrmărire în trafic la Ulma. Șoferul era beat și nu avea permis de conducere
Articolul următorȘofer rănit după ce s-a angajat într-o depășire neregulamentară