Trei muncitori au fost prinși sub un mal de pământ în localitatea suceveană Calafindești, vineri după-amiază. Aceștia săpau un șant pentru rețeaua de canalizare.

 

 

 

 

 

 

Doi dintre bărbați au fost scoși de către colegii acestora, în timp ce al treilea a rămas prins sub malul de pământ.

La fața locului s-a intervenit cu modulul multirisc și o autospecială, dar și cu o ambulanță SMURD și două SAJ.

„Muncitorul este îngropat în pământ până la nivelul pieptului. Acesta este conștient și cooperant”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Ceilalți doi muncitori, care au suferit leziuni care nu le pun viața în pericol, au primit primul ajutor medical și urmează să fie transportați la spital.

Up date 20.20

Misiunea pompierilor este foarte dificilă din cauza faptului că malurile se surpă încontinuu, fiind îmbibate cu apă. Muncitorul și-a pierdut starea de conștiență.

Up date 23.50

În jurul orei 22.45, victima surprinsă de malul de pământ a fost extrasă. „Misiunea a fost extrem de dificilă din cauza malului de pământ instabil, mocirlos, cu o adâncime de aproximativ cinci metri, care se surpa în permanență din cauza inflitrațiilor apei, punând în pericol chiar și viața salvatorilor. După eforturi susținute, trupul victimei a fost recuperat și predat echipajului SMURD, care a efectuat manevre de resuscitare”, a precizat Alin Găleată.

Din nefericire, bărbatul în vârstă de 40 de ani nu a mai putut fi salvat, medicul prezent la fața locului declarând decesul.

Pompierii au lucrat aproape cinci ore pentru extragerea muncitorului.

Articolul precedentUn tânăr de 23 de ani a murit după ce s-a electrocutat la un panou electric
Articolul următorCasa unui bărbat plecat la muncă în străinătate, călcată de hoți