Trei bărbați cu vârste cuprinse între 22 și 42 de ani din Arbore au fost reținuți pentru 24 de ore după ce au furat două televizoare dar și mai multe electrocasnice dintr-o locuință din municipiul Rădăuți. În urma unor percheziții efectuate la domiciliile celor trei au fost identificate produsele furate.

În dimineața zilei de 09 mai,  Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat de 31 ani, din municipiul Rădăuți, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracție în imobilul nelocuit de pe strada Valea Seacă și au sustras bunuri.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că imobilul respectiv aparține bărbatului de 31 de ani, dar acesta nu locuiește efectiv la această adresă. Bărbatul verifică le-a declarat polițiștilor că verifică periodic imobilul, iar ultima verificare a fost făcută în jurul datei de 07 mai.

Cu ocazia efectuării cercetării criminalistice a locului faptei s-a constat faptul că autorii au forțat cu un obiect contondent una din ușile de acces în imobil și au pătruns în interior. Aici au scotocit prin obiectele de mobilier.

În urma inventarierii bunurilor s-a constatat faptul că autorii au sustras din cele două dormitoare de la etaj două televizoare și mai multe electrocasnice.

Locuința nu este prevăzută cu sistem de alarmă sau camere de supraveghere video. Imobilul se află la circa 200 metri de strada principală, fiind izolat.

În cursul zilei de joi, 18 iunie, având în vedere razia privind prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului a Poliției Municipiului Rădăuți, în cadrul cercetărilor efectuate, cu autorizarea instanței de judecată, cadrele BIC Rădăuți și ale Biroului de Ordine Publică – Proximitate, au efectuat un număr de trei percheziții domiciliare pe raza comunei Arbore, la domiciliile a trei bărbați de 22, 33 și respectiv 42 de ani.

În cadrul perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate bunurile sustrase dar și alte bunuri susceptibile de a proveni din infracțiuni precum și două autoutilitare utilizate de autori la comiterea faptei de furt calificat.

De asemenea, au fost identificate cele trei persoane suspecte de comiterea infracțiunii de furt calificat , față de acestea fiind dispusă măsura conducerii la sediul Poliției Municipiului Rădăuți. După audierea lor, față de cei trei suspecți a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând ca în cursul zilei de vineri, aceștia să fie prezentați parchetului local cu propunerea dispunerii unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Biroului Investigații Criminale Rădăuți.