Trei frați nevaccinați din Rădăuți, internați la spital cu rujeolă

Trei frați cu vârste de până la cinci ani din Rădăuți, nevaccinați, au fost internați în spital după ce au fost diagnosticați cu rujeolă.

După o perioadă de patru luni, în contextul epidemiei naționale de rujeolă, la începutul anului, au reapărut și în județul nostru noi îmbolnăviri. Au fost diagnosticați și internați în spital trei frați, nevaccinați, cu vârste sub cinci ani, din municipiul Rădăuți. Părinții au refuzat vaccinarea micuților, atât la vârsta recomandată, cât și ca măsură de protecție pentru ceilalți doi frățiori, în momentul diagnosticării primului dintre ei.

Vaccinarea este singura metodă de prevenire a îmbolnăvirilor cu această bolă extrem de contagioasă. Rujeola este o infecție virală, care poate evolua cu complicații majore, ce pot merge până la deces.

Vaccinarea este recomandată copiilor cu vârsta între 9 și 11 luni, cu revaccinare la vârsta de 1 an și ulterior la vârsta de 5 ani.

Copiii nevaccinați pot beneficia de administrarea vaccinului antirujeolic, prin prezentarea la medicul de familie, schema de vaccinare fiind adaptată pentru fiecare caz în parte.

Articolul precedentȘoferul care a ucis o jandarmeriță pe trecerea de pietoni, în arest la domiciliu
Articolul următorAtelier de caligrafie în vacanța intersemestrială, la Muzeul de Istorie