Sucevenii sunt îndemnați să doneze sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină, în cadrul unei campanii organizate de Fundaţia umanitară Nord 2001.

Campania de donare „Sânge pentru România” a început pe 6 februarie și continuă până în data de 21 februarie.

Donarea se face zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-13.30, la Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava. Donatorii sunt invitați să participe la tombola care are ca premii bonuri valorice oferite de organizatori.

Premiul I este un bon în valoare de 2.000 de lei, premiul II – bon în valoare de 1.000 de lei şi premiul III – bon în valoare de 500 de lei.

Precizăm că România acordă încă beneficii pentru donarea de sânge – șapte bonuri de masă în valoare totală de 63 lei, o zi suplimentară de concediu plătit şi un set de analize gratuit: RH, grupa sangvină, Hepatita B, C, HIV, leucemie, sifilis şi probe hepatice. Vă așteptăm la Centrul de transfuzii Suceava !!! Avem nevoie de prezența si susținerea dumneavoastră!”, au transmis reprezentanții fundației umanitare.

Pentru a deveni donator de sânge trebuie îndeplinite următoarele condiţii: vârstă cuprinsă între 18- 60 de ani, greutate peste 50 kg, puls regulat, 60 – 100 bătăi/minut, tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg, să nu fi suferit în ultimele şase luni intervenţii chirurgicale, femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lauzie, în perioada menstruală, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării, să nu fi fost sub tratament pentru hipertensiune, boli de inima, boli renale, boli psihice, hepatice sau endocrine.

De asemenea, orice persoană care a avut sau are una dintre următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie şi alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele (psoriazis, vitiligo), miopie forţe (-) şase dioptrii, cancer nu poate dona.

Cei care donează trebuie să fie odihniţi şi bine hidrataţi, să nu fumeze o ora şi să nu consume alcool, grăsimi, dulciuri concentrate, să nu fi luat medicamente (aspirina, anticoagulante, antidiabetice, etc), să aibă o stare bună de sănătate fizică şi mentală, stare de igienă personală corespunzătoare şi să prezinte un act de identitate în original.

Articolul precedentHoți puși pe fugă de sistemul de alarmă al unui magazin din Marginea
Articolul următorAproximativ 3 milioane de pachete cu țigări de contrabandă, confiscate anul trecut, la frontiera de nord a României