Polițiștii de frontieră au descoperit, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, 22.570 pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană.

Polițiștii de frontieră au observat, la Straja, mai multe persoane care se deplasau de la linia de frontieră spre interiorul țării. Suspecții transportau în spate colete voluminoase cu țigări de contrabandă.

Polițiștii de frontieră i-au somat, moment în care cei în cauză au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul ucrainean. Au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare și supraveghere a zonei. În zonă au fost descoperite 14 colete cu 7.000 pachete cu țigarete de proveniență ucraineană, în valoare de 81.900 lei.

Ulterior, în aceeași zonă au fost găsite abandonate alte 16 baxuri, de aceeași proveniență. Cantitatea de țigări descoperită a fost inventariată și s-a constatat că este vorba de 8.470 pachete, în valoare de 100.000 lei.

Coletele au fost ridicate în vederea confiscării. În cazuă a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Articolul precedentCodul portocaliu de inundații, prelungit până luni la amiază în județul Suceava
Articolul următorCirculație oprită pe trei drumuri județene din Suceava