Polițiștii de frontieră suveveni au confiscat anul trecut aproximativ 1.900.000 de pachete cu țigări.

Miercuri, la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava a avut loc evaluarea activităţilor desfăşurate de către poliţiştii de frontieră suceveni în anul 2018.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan,  contrabanda cu produse din tutun reprezintă principala activitate infracţională prezentă la frontiera de nord a României.

Astfel, pe linia combaterii contrabandei, a fraudelor vamale şi a evaziunii fiscale, poliţiştii de frontieră au înregistrat, anul trecut, 160 dosare penale, sub aspectul săvârşirii a 177 infracţiuni de către 70 persoane.

Au fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării 1.870.233 pachete de țigări, a căror valoare pe piaţa neagră de desfacere se ridică la suma de peste 10.749.000 lei.

În anul 2018, în punctele de trecere a frontierei din judeţul Suceava s-au înregistrat aproximativ 2.366.840 treceri persoane (P.T.F. Siret 2.346.920 persoane și P.T.F. Vicșani – 19.920 persoane) şi aproximativ 810.073 mijloace de transport ( 807.303 auto  în P.T.F. Siret şi 2.770 trenuri în P.T.F. Vicşani).

Polițiștii de frontieră din cadrul structurilor de pe raza județului Suceava au instrumentat  379 dosare penale sub aspectul săvârşirii a 500 infracţiuni de către 164 persoane.

Valoarea totală a bunurilor confiscate în anul 2018 este de peste 13.057.000 lei.

Pe linia migraţiei ilegale, în zona de competenţă a structurilor poliţiei de frontieră din județul Suceava, au fost întocmite 6 dosare penale cu 15 infracţiuni, în care au fost implicaţi 20 de cetăţeni străini. Aceștia sunt originari din țări precum: Bangladesh, India, Pakistan, Turcia, Ucraina.

Pe linia traficului internaţional cu autoturisme furate au fost  descoperite 17 autovehicule semnalate ca fiind furate și piese ce aparțineau unor autoturisme furate din străinătate, în valoare de 1.344.00 lei. Au fost întocmite 17 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane pentru săvârșirea a 19 infracțiuni.

Potrivit comisarului şef Ilie Poroch Seriţan, unele țigări au fost introduse ilegal în țără prin metode inedite: în haine special confecţionate pentru disimularea ţigărilor, înfăşurate pe corp, în  cutii de prăjituri, în  canistre, în frigiderul automarfarului, în plăci de rigips şi vată minerală, etc.

De asemenea, în autoturisme au fost descoperite țigări de proveniență ucraineană în: scaune, sub banchete, în portiere, în bord, în praguri, în rezervor, în roata de rezervă,  în podeaua maşinilor, în bara de protecție, în faruri, în rezervor, în caroseria şi plafonul microbuzelor.

Totodată s-au descoperit ţigări în diverse spații special confecţionate în interiorul autoturismelor şi anume în: podul pedalier, rezervor, bord, cutia de viteze, banchete, barele de protecţie, praguri, pereţi dubli ai caroseriei microbuzului, etc.

Articolul precedentDouă autovehicule au intrat în coliziune, la Milișăuți FOTO
Articolul următorStulpicani. Șofer atât de beat încât nu a putut sufla în etilotest