Țigări ascunse în cutii de prăjituri şi în bancheta unor autoturisme, descoperite în P.T.F. Siret. Două persoane au fost amendate.

În data de 13 iunie,  în jurul orei 19.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere al Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, o persoană de sex feminin, I. F.,cu dublă cetăţenie româno-ucraineană în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Ucraina.

Existând suspiciuni că aceasta transportă țigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bancheta spate a autoturismului şi în cutii de prăjituri, cantitatea de 253 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Cu o zi înainte, în jurul orei 19.30, s-a prezentat în același punct de trecere a frontierei, pe sensul de intrare în țară cetățeanul român G. A., în vârstă de 34 de ani, la bordul unui autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România.

Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bancheta spate a autoturismului, cantitatea de 398 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Țigările în valoare totală de 979 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei fiecare.

Articolul precedentUn bărbat și-a pierdut viața și o femeie a fost rănită după ce microbuzul în care se aflau a intrat într-o casă VIDEO
Articolul următor750 de controale efectuate de inspectorii DSP în luna mai