Taximetristul cu probleme de comportament, care a băgat spaima în mai mulți clienți, a fost declarat inapt din punct de vedere psihiatric și a rămas fără autorizația de taximetrie.

Mai mulți clienți dar și colegi de-ai bărbatului au postat pe Facebook imagini cu taximetristul, care demonstrează clar că acesta are probleme grave de sănătăte.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a declarat că Primăria Suceava s-a autosesizat cu privire la comportamentul bărbatului încă din data de 14 iunie 2019.

„Colegii mei au trimis o adresă Policlinicii C.F.R. Suceava, prin care s-a solicitat o re-examinare medicală a acestui cetățean. Unitatea medicală a programat această examinare pe data de 26 iunie, însă taximetristul nu s-a prezentat. Postez această informare întrucât este un subiect destul de controversat atât în mass-media cât și pe facebook. Prin urmare, multă lume discută dar nimeni nu a făcut nicio reclamație!”, a precizat Harșovschi.

Astfel, în urma demersurilor făcute de polițiști dar și de viceprimarul Lucian Harșovschi taximetristul a fost reexaminat. Cum era de așteptat, bărbatul a fost declarat inapt din punct de vedere psihiatric.

„Datorită unei bune colaborări între primărie, poliție și policlinica CFR (este vid legislativ și nimeni nu putea face ceva fără o sesizare oficială), în data de 6 august, personal, am purtat o discuție cu taximetristul în sediul poliției municipale iar acesta a fost „ajutat” de cei de la serviciul ordine publică (țin să le mulțumesc pe această cale din nou atât lor cât și serviciului rutier) să fie transportat de bună voie. A fost examinat și a fost declarat inapt din punct de vedere psihiatric! Drept urmare, compartimentul de specialitate din cadrul primăriei i-a retras autorizația de taximetrie și a trimis adrese către A.R.R., pentru a aplica și această instituție legislația. Spun aceste lucruri, pentru ca sucevenii să conștientizeze importanța sesizării organelor competente în cazul în care întâlnesc situații ce pot pune în pericol siguranța lor și a celorlalți și să depună o reclamație oficială în acest sens, pentru a preveni o nenorocire, nu doar să posteze pe Facebook”, a declarat Lucian Harșovschi.