Taximetriștii pirat și mașinile de ocazie, pericol pentru elevii navetiști

Polițiștii le atrag atenție părinților să nu-și pună copii să facă naveta la școală cu mașini de ocazie sau cu taximetriștii pirat.

Cu doar câteva zile înainte de începerea anului școlar, polițiștii suceveni trag un semnal de alarmă cu privire la siguranța elevilor. Polițiștii au făcut recapitularea măsurilor de siguranță și s-au oprit la capitolul transporturi. Elevilor navetiști și părinților lor li s-a transmis că mașinile de ocazie sau cele ale taximetriștilor pirat pot fi periculoase.

În perioada joi-sâmbătă, a avut loc o acțiune de control a transportatilor rutieri. Au fost vizați în special transportatorii autorizați pentru transport școlar. Au fost însă controlate și zonele știute că sunt desfășurate activități de transport de către persoane neutorizate. „Fenomenul se constituie într-un adevărat pericol pentru elevi”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Polițiștii au constatat o infracțiuni și aplicat 82 de amenzi de 27.530 lei. Au fost reținute zece permise de conducere, dintre care 4 pentru viteză peste limita legală. Pentru defecțiuni care pun în pericol siguranța transportului persoanelor. au fost retrase șapte  certificate de înmatriculare.

Recomandările polițiștilor pentru elevii navetiști

Polițiștii le recomandă încă o dată părinților și elevilor să nu folosească pentru transport vehicule de ocazie. În primul rând, starea tehnică a mașinii este cea mai mare necunoscută. Apoi, identitatea și îndemânarea șoferului, capacitatea acestuia de a conduce pe drumurile publice, pot ridica semne de întrebare.

„Nu vă încredințați viața unor persoane necunoscute și utilizați doar mijlocele de transport autorizate, microbuze școlare sau vehicule care efectuează curse autorizate”, transmit polițiștii suceveni.

În paralel, sâmbătă și duminică, poliţiştii au demarat activități de informare și responsabilizare în comunitățile locale. Polițiștii de prevenire au avut discuții cu părinții dar și cu tinerii, scopul fiind prevenirea implicării acestora în evenimente rutiere și conștientizarea rolului școlii în dezvoltarea personală și profesională. În cadrul activităților derulate în special în familii defavorizate de pe raza județului, polițiștii au distribuit în mod gratuit peste 200 de cărți destinate elevilor din ciclul primar.

Articolul precedentUrmărire în trafic și apoi pe un teren agricol după un șofer beat, la Horodnic de Sus
Articolul următorMunicipiul Suceava a rămas fără apă caldă pentru șapte zile