Tatăl din Suceava care a vrut să își facă singur dreptate, față de o educatoarea care i-a abuzat sexual fetele, a fost condamnat la închisoare cu suspendare și este obligat să-i plătească acesteia daune morale.

Magistrații Judecătoriei Suceava l-au găsit vinovat pe Sorin Irimie din comuna Bosanci pentru comiterea infracțiunii de distrugere. Bărbatul a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare, scrie Adevărul. El a fost pus sub supraveghere pentru următorii doi ani, timp în care dacă comite vreo infracțiune riscă să ajungă după gratii. 

În plus, instanța l-a pus să-i plătească educatoarei Maria Podolak și suma de 5.000 de lei cu titlu de daune morale.

Soluția nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

Bărbatul a comis fapta pe 7 decembrie 2021, când a aflat că fiicele sale care frecventau Grădinița cu Program Prelungit din comuna Bosanci, Suceava, au fost agresate sexual de educatoarea lor. Mezina familiei, în vârstă de 3 ani, avea coșmaruri noaptea, iar părinții au investigat cauza pentru a afla care era cauza spaimelor copilei. 

Timp de o lună, poliţiştii au verificat acuzaţiile bărbatului şi în urma unei anchete dificile au ajuns la concluzia că se conturează ipoteza abuzului, ba mai mult, ar exista şi o treia victimă.

„Din verificările ulterioare s-a conturat că aceste acte de agresiune sexuală (inclusiv fizică) asupra minorelor au existat, fiind identificată chiar şi o a treia victimă, existând suspiciunea rezonabilă cu privire la agresiuni sexuale repetate”, a arătat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu. 

Educatoarea este cercetată pentru agresiune sexuală, în stare de libertate. Anterior a stat în arest preventiv aproximativ două luni. Femeia nu mai lucrează în învățământ. Ea a avut susținerea unor părinți, care chiar în fața dovezilor anchetatorilor, i-au luat acesteia apărarea. 

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedent18 suceveni care au alunecat pe gheață au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe
Articolul următorȘOCANT! Un bărbat din comuna Tăcuta s-a împușcat după ce medicii de pe ambulanță i-au găsit parinții înjughiați, întinși pe pat