Sucevencele Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă, desemnate cele mai bune sportive ale anului

Sucevencele Ionela Livia Cozmiuc şi Gianina Elena Beleagă au fost desemnate cele mai bune sportive ale anului 2018 la gala Federației Române de Canotaj.

Ionela Livia Cozmiuc şi Gianina Elena Beleagă, campioane mondiale şi clasate pe locul 4 la Europene în proba de dublu vâsle, categorie uşoară, au fost desemnate cele mai bune sportive ale anului 2018, cu prilejul unei gale a laureaţilor organizată de Federaţia Română de Canotaj la Hotel Caro din Capitală.

Pentru al doilea an consecutiv, Federaţia de Canotaj a obţinut cele mai multe medalii la marile competiţii în clasamentul federaţiilor, de această dată cu un total de 37 (17 de aur, 12 de argint şi 8 de bronz), obţinute la Cupa Mondială de seniori, Europene de juniori, tineret şi seniori, Mondiale de juniori, tineret şi seniori şi la Jocurile Olimpice de Tineret.

Cea mai bună performanţă a fost realizată de Ionela Livia Cozmiuc şi Gianina Elena Beleagă, singurele câştigătoare ale unei medalii de aur la Mondiale.

Antrenorul Mircea Eugen Roman, care s-a retras de la lotul olimpic feminin de senioare, a primit o diplomă de excelenţă pentru întreaga carieră, în care a contribuit la câştigarea a 54 medalii, dintre care 7 medalii de aur la JO, 7 medalii de aur la CM şi 17 medalii de aur la CE.

Sportivii medaliaţi în 2018 au fost premiaţi cu prilejul Galei Canotajului Românesc pe categorii de vârstă. Maestrul de ceremonii a fost Andreea Marin, ajutată de Monica Bucur, jurnalist de sport la TVR.

Articolul precedentGrădiniță amendată cu 2.000 de lei de DSP Suceava
Articolul următorPolițiștii de frontieră au prins un urmărit general. Bărbatul se afla cu oile la păscut