Serviciul Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava a organizat o acțiune punctuală pe raza județului pe linia verificării respectării prevederilor legale de către deținătorii legali de arme și muniții.

În cadrul acțiunii au fost întocmite trei dosare penale pentru comiterea infracțiunii de „nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”. De asemenea, au fost indisponibilizate trei arme și un număr de 32 de elemente de muniție și a fost anulat dreptul de deținere, port și folosire pentru nouă deținători de arme și muniții ce nu s-au prezentat în vederea prelungirii valabilității permisului de armă.

Astfel, în cursul zilei de marți, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Suceava au identificat un bărbat de 54 de ani din comuna Bălcăuți, un bărbat de 75 de ani din municipiul Suceava și o femeie de 49 de ani din aceeași localitate, posesori de permise de armă, care nu s-au prezentat pentru prelungirea valabilității permisului și nu au depus armele deținute la un armurier autorizat în termen de zece zile de la expirare.

În cauză li s-au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, întrucât nu au depus armele deținute la un armurier autorizat în termenul legal de la expirarea permisului de armă.

De asemenea, au fost ridicate și indisponibilizate două arme neletale de autoapărare, o armă de tir sportiv și un număr de 32 de elemente de muniție.

Articolul precedentDe luni încep lucrările la noul pod peste râul Suceava VIDEO
Articolul următorȘofer prins beat la volan în plină zi, în municipiul Suceava