133 de șoferi au rămas pietoni într-o saptămână. În perioada 06-12 august, polițiștii suceveni au aplicat peste 1500 de sancțiuni contravenționale. La nivelul judeţului au acţionat, zilnic, 96 de patrule de menţinere a ordinii şi liniştii publice. S-a asigurat intervenția la 455 de evenimente,  362 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112 şi au fost constatate 275 infracțiuni.De asemenea,  în această perioadă, au acţionat zilnic 11 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 133 de permise de conducere(nouă pentru alcool, 45 pentru viteză excesivă și 79 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras 14 certificate de înmatriculare.

“Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

În cadrul acțiunilor au fost aplicate 1506 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe(1.211) au fost aplicate la regimul rutier, 269 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar  26  pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de  766.355 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 7.329 lei. Au fost prinşi în flagrant 17 autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de  șase persoane.În aceeaşi perioadă au fost depistate  opt  persoane urmărite la nivel naţional.

Articolul precedentMinor dispărut fără urmă de acasă, căutat de poliție
Articolul următorUn deputat USR a fost agresat de un polițist local din Rădăuți, în sediul Primăriei VIDEO