Fie că trăim la casă sau la bloc, cu toții avem vecini, iar prin definiție vecinul este cel care locuiește sau trăiește alături sau în apropiere de cineva sau ceva.

Iată o listă cu tipurile de vecini, în care, cu siguranță, și tu îi regăsești pe câțiva dintre ai tăi:

1. Reclamagiul

El este cel care e veșnic nemulțumit de ceva, fie de curățenia de pe scară, că nu se face cum trebuie, fie de faptul că cineva folosește prea des lumina de pe scară sau liftul, iar în cele mai multe cazuri el este cel care se ceartă zilnic cu administratorul de la Asociație. El e cel care cunoaște tot despre tine, locul unde parchezi, câte datorii ai și se uită strâmb din cauza numărului de persoane care locuiesc în apartament, dacă se întâmplă să mai vină cineva în vizită la tine și să rămână peste noapte.

2. Morocănilă

El e ăla care de departe pare simpatic, nu-ți zice și nu-ți răspunde niciodată, dar tu îl saluți de teamă. În caz că te-a lovit ghinionul să ai apartamentul deasupra sau dedesubtul lui, la fiecare pas mai apăsat auzi bătăi în perete și un murmur sinistru ca din filmele horror.

E omul potrivit la locul potrivit și imediat te amenință cu miliția, apoi suspină cu năduf nostalgic pe fraza: „dacă mai trăia…”

3. Agentul 007

Mult timp, din acestă categorie făceau parte doar femeile, care știau tot ce mișcă pe scară și în cartier. Meseria de spion s-a răspândit și nu mai e un stereotip cu „babele-camere de supraveghere”. Tipul de vecin 007 e genul ăla care știe tot ce faci din momentul în care intri în raza lui de acțiune și până dai cheie la ușă pe interior. Ține minte toate detaliile apoi face schimb și cu ceilalți din breaslă, se numește diseminarea informațiilor. Dacă ai venit beat acasă, în patru labe și nu mai știi ora, știi la cine să apelezi.

4. Vecina aia…

Mda. O știm, o admirăm, ne uităm după ea, chiar și fetele. Bărbații se uită pe furiș, cu atenție, să nu-i observe nevestele. Iar ea, vecina, știe că e privită și uneori te va face să crezi chiar că ai o șansă mică cu ea. Dar nu ai, așa că visează în continuare.

5. Cuplul certăreț

Îi avem cu toții. Tot timpul îi auzi certându-se, auzi dincolo de pereți obiecte aruncate, țipete, uneori haine aruncate de la balcon. Nu sunt vecinii cu intenții rele, doar că problemele lor de cuplu îi scot în evidență și au locul lor în acest clasament.

6. Iubitorul de animale

Deși zgomotele din apartamentul lui te fac de multe ori să-ți dorești să îi dai pisicile prin mașina de tocat, pe acest tip de vecin nu prea ai cum să fii supărat. Întotdeauna îți place să te joci cu cei 3 câini ai săi, să-i mângâi una din cele 10 pisici…

7. Fantoma

Ăsta e vecinul ăla care e mai mult prin delegații și-l vezi rar pe acasă. De multe ori nici nu știi cine e. Se poate să-ți încerce ușa, crezând că acolo stă el.

8. Vecinul perfect

Da, în această categorie intri și tu, desigur. Dacă vreun alt vecin zice ceva de rău despre tine, desigur, e doar din invidie.

9. Agricultorul invidios (la casă)

Indiferent ce și cum vei cumpăra, sădi, aranja tu grădina ta, vecinul tău va încerca mereu să-ți arate că grădina lui e mult mai frumoasă.

10. Iubitorul de proprietate

Un fel de Ion, fiu de fermier, cu dragoste de pământ, care va încerca mereu să mute hatul, măcar câțiva centimetri. Asta pentru că ăia de la Primărie au ceva cu el, de asta nu au pus hatul unde trebuie. Nu e bine să te contrazici cu el, nu ai nici o șansă în fața lui.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedent5 motive pentru care e bine să râdem mai des
Articolul următorCare sunt cele 4 lucruri mai murdare decât vasul de toaletă, pe care le folosești zilnic