Ștafeta veteranilor Invictus va ajunge vineri la Suceava

ștafeta veteranilor invictus

Ștafeta veteranilor Invictus va ajunge vineri la amiază în municipiul Suceava, iar ceremonia de de predare-primire va avea loc în fața Palatului Administrativ.

Ştafeta Veteranilor este un eveniment aflat la cea de-a V-a ediție, organizat de Grupul voluntarilor Invictus România. Evenimentul este dedicat Zilei Armatei Române şi Centenarului Marii Uniri. Proiecttul este susţinut de Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne.

Scopul evenmentului este promovarea valorilor naţionale şi a respectului faţă de veteranii şi eroii României. Concret, aproape 200 de alergători şi biciclişti aleargă pe o distanţă de peste 3000 de kilometri. Veteranii se opresc  în fiecare reședință de județ. Ștafeta se desfăşoară până în 25 octombrie 2018, dată la care participanții se vor întâlni la Carei.

Acțiunea presupune purtarea unei ştafete, reprezentată de către una dintre culorile drapelului național.

Ștafeta veteranilor Invictus va ajunge la Suceava vineri, 19 octombrie 2018, în jurul orei 13,30. În fața Palatului Administrativ se va desfășura ceremonia de primire și predare a ștafetei. Participă reprezentanți ai autorităților publice județene și locale, ai instituțiilor din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională, ai asociațiilor veteranilor de război, cadrelor militare în rezervă și în retragere și ai Asociației „Cultul Eroilor” Suceava.

Festivitatea se va desfășura cu sprijinul unor efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Bogdan Vodă” Suceava, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Bucovina” Suceava și ai Centrului Militar Județean.

Foto: Invictus România

Articolul precedentGigacaloria s-a scumpit pentru Primărie, nu și pentru populație
Articolul următorPachete de țigări de contrabandă, ascunse în pereții unui microbuz FOTO