Compartimentul de Anestezie și Terapie intensivă (A.T.I.)  din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc a fost inaugurat în cursul zilei de joi.

Imagine

 

Valoarea investiției este de 1.305.000 lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri proprii de Primăria Câmpulung Moldovenesc și Spitalul Municipal.

Acest compartiment este compus din patru saloane cu câte două paturi electrice tip ATI, unitate de transfuzii sangvine și moninoare tip A.T.I pentru fiecare pat.

Imagine

Două dintre monitoare sunt dotate cu modul invaziv de măsurare a tensiunii arteriale în timp real. Toate monitoarele sunt legate la o stație centrală cu vizualizare

directă în camera de gardă a asistentelor și cu sistem de alarmă. 

Imagine

Compartimentul ATI este dotat cu un aparat Roentgen mobil, pentru a afectua radiografii la pat și care deservește și sala de operații ortopedice.

 

Fiecare salon are televizor prin cablu, aer condiționat medical și priză pentru internet la fiecare pat.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat împreună cu primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură și directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, Claudiu Cobuz, la inaugurarea compartimentului ATI.

 

Primăria și Consiliul Local au alocat în acest an Spitalului Municipal suma de 500.000 lei din bugetul local. Pe această cale transmit felicitări managerului dr. Săndulescu Cătălin, dir. economic Niga Adriana și șef Serviciu administrativ Dana Filoteanu pentru implicarea în realizarea acestei importante investiții”, a precizat Mihăiță Negură.