Bărbatul acuzat de producerea accidentului mortal din Câmpulung Moldovenesc a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta urmează ca vineri să fie prezentat Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc cu propunere de arestare preventivă.

Up Date: Bărbatul de 31 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Accidentul a avut loc miercuri noapte la ieșirea din Câmpulung Moldovenesc. Doi tineri și-au pierdut viața și alți doi au fost răniți după ce un bărbat de 31 de ani s-a angajat într-o depășire neregulamentară.

Miercuri, ora 23.15, Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, la ieșirea din localitate s-a produs un accident rutier soldat cu victime.

Polițiștii deplasați la fața locului au identificat două autoturisme implicate în accident și doar un singur conducător auto, celălalt plecând de la fața locului, fără încuviințarea poliției.

Oamenii legii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 în afara localității Câmpulung Moldovenesc, avându-l ca pasager pe un bărbat de 24 de ani din comuna Frumosu, bărbatul 31 de ani, din comuna Vatra Moldoviței, s-a angajat în efectuarea unei manevre de depășire neregulamentare, în zona de acțiune a indicatorului „Depășirea interzisă” și a pătruns pe contrasens, unde, a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus de un tânăr de 20 de ani din comuna Ostra, pe care l-a proiectat în rigola de pe marginea drumului.

Imagine

În urma impactului, a rezultat decesul bărbatului de 24 de ani din comuna Frumosu, pasager în autoturismul care a provocat accidentul și a unui minor de 17 ani din comuna Ostra, pasager în celălalt autoturism, precum și rănirea gravă a conducătorului auto de 20 de ani și a unui minor de 14 ani din comuna Ostra, pasager în autoturismul condus de acesta, ultimii doi fiind transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Imagine

Din cauza leziunilor suferite, conducătorul auto de 20 de ani nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Imediat după accident, bărbatul de 31 de ani a fugit de la fața locului.  Joi dimineață, acesta a fost găsit de polițiști în locuința surorii sale din Vatra Moldoviței. Marinel-Andrei Pelinar a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care la sediul Spitalului Municipal C-lung Moldovenesc i-a fost recoltată o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Ulterior, bărbatul a fost supus unui consult neurologic și examinare medico-legală. Acesta a refuzat să dea detalii despre modul în care s-a produs accidentul.