Cei trei șoferi polonezi care au fost prinși cu țigări în valoare de peste 900.000 de lei au fost arestați. Joi seara, Judecătoria Rădăuți i-a arestat preventiv pentru 30 de zile pe inculpații Grzegorz Adam Biskup, Lukasz Adam Bugarewicz și Mateusz Piotr Bugarewicz, pentru comiterea infracțiunii de contrabandă.

Cei trei s-au prezentat, în noaptea de marți spre miercuri,  în Punctul de Trecere a Frontierei Siret,  pe sensul de intrare în țară, cu două tiruri.

Din primele verificări s-a constatat faptul că șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, plăci de rigips și vată minerală din Polonia.

Polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control asupra celor două mijloace de transport, deoarece exista suspiciunea că în acestea se află o cantitate mare de țigări de proveniență ucraineană.

Oamenii legii au descoperit, disimulate în vederea sustragerii de la controlul vamal, mii de baxuri cu țigări ascunse, prin metoda capac, în coletele cu materialele de construcții.

În urma activităţii de inventariere a ţigărilor s-a constatat că în cele două autovehicule era ascunsă, în plăcile de rigips și vată minerală, cantitatea totală de 941.027 de pachete cu ţigări (476.117 pachete în primul autocamion şi 464.910 pachete în cel de-al doilea), diferite mărci, în valoare de 903.386 lei.

Țigările au fost confiscate de către poliţiştii de frontieră, iar cele două autovehicule au fost indisponibilizate la sediul Sectorului Politiei de Frontiera până finalizarea cercetărilor.

 

Cei trei șoferi sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, pe numele lor fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Aceștia au fost prezentanți în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă. Aceștia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Articolul precedentUn tânăr a ajuns în sala de operație după ce a căzut de pe un pod într-un pârâu
Articolul următorIncendiu în localitatea Măneuți. O gospodărie a fost cuprinsă de flăcări FOTO