Un șofer beat a fost prins de polițiști după o urmărire în trafic. Oamenii legii au fost nevoiți să tragă un foc de armă pentru a-l calma pe individ.

Totul s-a petrecut pe raza localității Moldovița, miercuri noapte.

Polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama au identificat deplasându-se pe DJ 176, sensul de mers sat Argel spre comuna Vatra Moldoviței, un autovehicul, care nu avea montată plăcuța cu numărul de înmatriculare în partea din față, motiv pentru care au efectuat semnalul regulamentar de oprire.

Conducătorul autovehiculului respectiv nu a respectat semnalele de oprire efectuate de polițiști, virând pe un drum lateral.

Polițiștii au continuat deplasarea în spatele autovehiculului în cauză, cu semnalele acustice și luminoase pornite, urmărirea efectuându-se pe mai multe drumuri pietruite din centrul localității Moldovița. La un moment dat, șoferul autovehiculului respectiv a oprit.

Oamenii legii au identificat, în interiorul autovehiculului, pe scaunul din partea dreapta față, un bărbat de 37 de ani, din comuna Moldovița.

Individul emana halenă alcoolică așa că a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii i-au spus acestuia ca va fi condus la spital în vederea recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, dar acesta a precizat că nu el a condus autoturismul respectiv și că nu are cunoștință despre identitatea persoanei care a condus.

De asemena, în autoturism, a mai fost identificat un bărbat, dar în momentul în care polițiștii au procedat la legitimarea sa, aceasta a început să aibă un comportament agresiv, intenționând să fugă de la fața locului, motiv pentru care, după somația legală, s-a făcut uz al armei din dotare, executându-se un foc de avertisment în plan vertical.

Persoana în cauză a fost imobilizată prin încătușare, stabilindu-se că este vorba despre un bărbat de 36 de ani, din comuna Moldovița, și faptul că el a condus autoturismul, de la momentul semnalului efectuat de polițiști și până la oprirea acestuia.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a persoanei care a condus autoturismul în cauză pe drumurile publice, dar și cu privire la starea de legalitate a autovehiculului respectiv.

Articolul precedentAccident cu doua victime provocat de un șofer de 73 de ani
Articolul următorCozmin Guşă: Partidul Realitatea are trei candidaţi bombă la europarlamentare