Sesiune solemnă a Academiei Române, vineri, la Suceava

Muzeul de Istorie din Suceava va găzdui, vineri, o sesiune solemnă a Academiei Române, cu ocazia Centenarului Unirii Bucovinei cu România.

Sesiunea solemnă a Academiei Române este intitulată „100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România”. Evenimentul va avea loc la Muzeul de Istorie din Suceava, vineri, 16 noiembrie 2018, de la ora 11.00.

Evenimentul va începe cu intonarea imnului național „Deșteaptă-te, române!”. Cuvântul de întâmpinare va fi rostit de directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu. Evenimentul va fi deschis de președintele Academiei, Ioan Aurel Pop. Un cuvânt de salut va fi adresat și de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Vor mai lua cuvântul Răzvan Theodorescu, vicepreşedinte al Academiei Române, Alexandrina Cernov și Vasile Tărâţeanu, membri de onoare ai Academiei, Viorel Prisăcaru de la Academia de Ştiinţe a Moldovei, Ionel Cândea, membru corespondent al Academiei Române, și Ştefan Purici, prorector al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

Sâmbătă, 17 noiembrie, invitații vor vizita Mănăstirea Voroneţ, Mănăstirea Moldoviţa, Mănăstirea Suceviţa și Mănăstirea Bogdana.

Articolul precedentConferința internațională Student în Bucovina, la USV
Articolul următorUn bătrân din Bogdănești a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost atacat de un urs