Săptămâna Europeană de Luptă împotriva Cancerului, 25-31mai 2019

DSP Suceava

Direcția de Sănătate Publică Suceava marchează, în perioada 25-31 mai 2019, Săptămâna Europeană de Luptă împotriva Cancerului.

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Suceava, în colaborare cu Unitățile Administrativ Teritoriale cu asistență medicală comunitară, furnizorii de servicii medicale, celebrează în perioada 25-31 mai 2019 Săptămâna Europeană de Luptă împotriva Cancerului.

Campania Săptămâna Europeană de Luptă împotriva Cancerului are loc între 25 și 31 mai în fiecare an și se încheie cu Ziua Mondială Fără Tutun în data de 31 mai. Fumatul este de departe cea mai importantă cauză de cancer care poate fi prevenită.

În perioada campaniei, factorii politici europeni și publicul larg se angajează în diferite activități legate de sensibilizarea cu privire la prevenirea cancerului, accesul la tratament și sprijin pentru pacienții și supraviețuitorii cancerului. Cel puțin o treime din cancerele frecvente sunt prevenibile.

În România, scopul campaniei este să crească nivelul de conştientizare al populaţiei în privinţa modalităţilor prin care putem preveni cancerul, prin intermediul alegerilor pe care le facem.

Sub sloganul „Și cancerul poate fi prevenit!”, campania națională Săptămâna Europeană de Luptă împotriva Cancerului își propune să crească nivelul de conștientizare asupra riscurilor de apariție a cancerului și să promoveze CODUL EUROPEAN ÎMPOTRIVA CANCERULUI, în cadrul tuturor activităților și prin toate mijloacele disponibile.

Tema campaniei pentru anul 2019 este „Tinerii de astăzi previn cancerul prin obiceiuri sănătoase”.

Articolul precedentMesajul sindicalistului Bogdan Bănică pentru Carmen Dan: E timpul să pleci acasă!
Articolul următorCod galben de vreme severă pentru județul Suceava