Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur,  anunțat că în cursul zilei de miercuri s-a finalizat procedura de predare – primire a amplasamentului la lucrarea de investiții Axa Rutieră Strategica 1 Suceava- Iași, pentru cele două loturi aflate pe teritoriul județului Suceava, în lungime totală de 75,739 Km.

Potrivit lui Flutur, este vorba despre Lotul 1: DJ 208A Suceava – Ipotești – Bosanci – Udești – Liteni – Dolhasca, continuare cu DJ 208 Dolhasca – Budeni – limită județul Iași și Lotul 2: DJ 209C Suceava – Frumoasa – Liteni-Moara și DJ 209D Liteni – Zaharești – Stroiești – Costâna – Dărmănești.

Finanțare este asigurată din FEN prin Fondul European de Dezvoltare Regională: POR 2014-2020 Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională și locală, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Se vor executa lucrări la drumuri și lucrări de poduri, lucrări de iluminat public și lucrări de protecție și siguranță a infrastructurii feroviare publice.

Lucrări de drumuri: amenajarea terenului, amenajări pentru protecția mediului, terasamente, sistem rutier (ranforsat și nou) și acostamente, inclusiv o zonă de sens giratoriu, lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale (amenajare șanțuri și rigole), podețe transversale (tubulare și dalate), amenajare stații autobuz, trotuare, consolidări, semnalizare rutieră, amenajare drumuri laterale, pe o lungime în limita de proprietate.

Lucrările de poduri vor conduce la punerea în siguranță a podurilor, îmbunătățirea condițiilor de trafic și creșterea siguranței circulației rutiere și pietonale, precum și prelungirea duratei de viață a podurilor.

 „Constructorii s-au pregătit, au achiziționat o serie de echipate noi și materii prime și ne-au transmis că într-o săptămâna vor trece efectiv la treabă. Vor ataca tronsoane de 10-12 km pe care vor să le realizeze până la stadiul final.Sunt drumuri foarte importante pentru întreg județul Suceava și pentru această zonă. Din fericire reușim să mișcăm lucrurile după ce, ca urmare a piedicilor cauzate de acea Ordonanță 114, a trebuit să luăm un împrumut și să reluăm licitația”, a declarat Gheorghe Flutur.