Protest pentru drepturile persoanelor cu dizabilități

Un protest vizând asigurarea drepturilor persoanelor cu dizabilități a avut loc vineri dimineață, în fața Palatului Administrativ din municipiul Suceava.

Un protest pentru persoanele cu dizabilități a avut loc, vineri, la Suceava, dar și în alte orașe din țară. În fața Prefecturii Suceava, aproximativ 20 de persoane au cerut modificarea Proiectului de buget aferent anului 2019. Oamenii spun că proiectul de buget, în forma sa actuală, lasă copiii și adulții cu dizabilități și familiile lor fără garanții și în riscul de a nu mai avea acoperite nevoile de supraviețuire.

„În proiectul de buget, cheltuielilor pentru salariile asistenților personali, indemnizațiile de creștere a copilului cu dizabilități, serviciile de protecția copilului și centrele pentru adulți cu dizabilități le este alocat buget zero, fiind lăsate pe seama autorităților locale”, a arătat Vasilica Ghiduș.

O delegație a protestatarilor a înmânat un memoriu prefectului județului Suceava, Mirela Adomnicăi. Oamenii au cerut garanții din partea Guvernului privind asigurarea drepturilor de care beneficiază.

Prefectul Mirela Adomnicăi le-a comunicat faptul că prin proiectul inițiat de guvern au fost suplimentate sumele alocate primăriilor astfel încât să fie asigurate fondurile necesare pentru asistența socială.

Articolul precedentUn polițist de frontieră s-a urcat băut la volan și a provocat un accident mortal, la Zvoriștea FOTO
Articolul următorIncendiu puternic în localitatea Frumosu. O casă a fost cuprinsă de flăcări