Proiect inedit al Bibliotecii Bucovinei: livrări de carte la domiciliu pentru persoanele care nu se pot deplasa

Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava anunță lansarea unui proiect inedit prin care vor fi livrate cărți la domiciliul persoanelor care nu se pot deplasa.

2019 a fost declarat „Anul Cărții în România”, iar asta constituie o invitație la lectură pentru toți locuitorii municipiului Suceava, indiferent de vârstă. Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava asigură egalitatea accesului la informații și la documentele necesare informării, educației permanente, petrecerii timpului liber și dezvoltării personalității utilizatorilor, fără deosebire de statut social sau economic, vârstă, sex, apartenență politică, religie ori naționalitate.

Conducerea bibliotecii a identificat o serie de cauze care conduc la imposibilitatea utilizării serviciilor bibliotecii de către cetățeni, datorate unor situații fizice, vârstei sau unei boli. Acesta este motivul pentru care Biblioteca Bucovinei a lansat proiectul „Biblioteca vine la tine”.

Proiectul este direcționat în special în sprijinul persoanelor aflate în imposibilitatea de a se deplasa la sediul bibliotecii, din motive medicale sau din alte cauze, prin împrumutul cărților la domiciliul acestora. De asemenea, prin acest proiect se va avea în vedere și o colaborare mai strânsă pe segmentul instituțiilor de învățământ preșcolar și gimnazial din municipiul Suceava prin realizarea unor parteneriate care presupun promovarea colecțiilor bibliotecii și a lecturii în cadrul acțiunii naționale „România citește”. Scopul proiectului este promovarea lecturii și a cărților prin diversificarea serviciilor de bibliotecă.

Persoanele și instituțiile interesate se pot adresa telefonic la numarul de telefon 0787.606.228, de luni până vineri, între orele 11.00-15.00, pentru a solicita serviciul de livrare a cărților la domiciliu, respectiv, în cazul instituțiilor de învățământ, pentru a planifica și desfășura activitățiile de promovare a cărții și a lecturii.

Articolul precedentForesta Suceava – CSM Râmnicu Sărat: 2-1
Articolul următorCrimă într-o casă din Vatra Dornei. Suspectul, un cetățean italian, a fost reținut în arest