Profesorul Romeo Ionescu, expert internațional în cadrul CTI Franța

Profesorul universitar sucevean Romeo Ionescu a devenit expert internațional în Comisia pentru acreditarea instituțiilor care acordă titlul de inginer din Franța

Începând cu 1 noiembrie 2018, prof. univ. dr. ing. Romeo Ionescu, din cadrul Facultății de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, a devenit expert internațional în Comisia pentru acreditarea instituțiilor care acordă titlul de inginer (CTI) din Franța.

Candidatura lui Romeo Ionescu a fost singura din România. Candidatura a fost acceptată în cadrul sesiunii plenare a CTI din octombrie. În cadrul sesiunii au fost aceeptate alte candidaturile ale unor experți din Spania, Portugalia, Tunisia și Elveția.

În plan internațional, Romeo Ionescu s-a implicat în consolidarea relației cu Universitatea „Claude Bernard” din Lyon (Franța) și Universitatea din Augsburg (Germania). Parteneriatele vechi cu cele două instituții se concretizează prin schimburi anuale de studenți. Totodată, a fost dotat cu echipamente performante a Laboratorului de robotică al FIMMM.

Prima activitate a profesorului Ionescu va fi participare la o reuniune de lucru la Paris. Vor fi dezbătute cele mai recente informații privind reformele din învățământul tehnic din Franța. Totodată, vor fi făcute publice procedurile de acreditare și instituțiile care vor fi supuse acestui proces.

CTI a fost înființată prin lege în 1934. CTI este organismul competent pentru efectuarea procedurilor de evaluare care conduc la acreditarea instituțiilor pentru acordarea titlului de inginer «titre d’ingénieur diplômé».

Articolul precedentPersoană fără adăpost, găsită carbonizată într-o clădire dezafectată
Articolul următorBărbat din Siret, mort după ce a căzut de la etajul trei al unui bloc