Procurorii au dispus o expertiză tehnică în cazul accidentului aviatic de la Frătăuții Vechi

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au dispus efectuarea au dispus efectuarea unei expertize tehnice în cazul accidentului aviatic produs sâmbătă în localitatea Frătăuţii Vechi.

În acest caz fost întocmit dosar penal. Procurorii au dispus începerea urmăririi penale, in rem. Este vizată infracţiunea de „încălcare de către personalul aeronautic a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor”, prevăzută de articolul 98 din Codul aerian civil, raportat la articolul 110 din acelaşi act normativ care se aplică în cazul în care în care faptele au avut ca urmare decesul uneia sau mai multe persoane.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava împreună cu organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi membrii echipei de cercetare din cadrul Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile au efectuat cercetarea locului faptei, au fost audiaţi martorii oculari, urmând ca, în perioada următoare să se efectueze o expertiză de specialitate pentru a stabili cauzele tehnice ale producerii accidentului aviatic, potrivit dispoziţiilor legale care reglementează investigaţia tehnică a accidentelor şi incidentelor din aviaţia civilă’, a declarat, pentru Agerpres, procurorul general Daniela Iuliana Lămăşanu.

Accidentul aviatic a avut loc sâmbătă, în apropierea Aerodromului Frătăuţii Vechi din judeţul Suceava. În accident au fost implicate două avioane civile care efectuau un zbor de antrenament şi acrobaţii aeriene. Cele două avioane au intrat în coliziune în aer şi s-au prăbuşit. Unul dintre piloţi, Cornel Marinescu, a murit imediat după impact. Al doilea pilot, Sorin Mihail Bochiş , a fost transportat la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Articolul precedentAccident cu cinci victime. O mașină s-a răsturnat într-o râpă
Articolul următor11.600 de șomeri înregistrați în evidențele AJOFM Suceava