Un bărbat de 68 de ani din comuna Todirești a fost prins de polițiști la volan cu un permis eliberat în anul 1971, de Republica Socialistă România.

Vineri dimineață, o patrulă din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti a oprit pentru control pe DJ 178A din comuna Todirești, autoturismul condus de un localnic de 68 de ani. Bărbatul le-a prezentat oamenilor legii un permis de conducere categoriile „B” și „C”, eliberat în anul 1971 de Republica Socialistă România, însă neactualizat conform normelor rutiere în vigoare.

Cu ocazia cercetărilor, bărbatul a declarat faptul că, nu posedă alt permis de conducere decât cel prezentat pentru control și nu a știu faptul că, nu are dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul are inspecția tehnica periodica (I.T.P.) expirată și nu este asigurat R.C.A., motiv pentru care, bărbatul de 68 de ani a fost sancționat contravențional.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”.

Articolul precedentȘoferiță prinsă la volan cu o alcoolemie de 1,19
Articolul următorUn bărbat din Vicovu de Sus condamnat la închisoare, săltat de polițiști de pe Aeroportul Salcea