Primăriile, verificate la steaguri. Care este dimensiunea, nuanța și ordinea culorilor de pe Drapelul național

Prefectura județului Suceava a cerut primăriilor din județ să verifice dacă drapelele arborate la sediile instituțiilor se prezintă în stare bună și dacă dispunerea, ordinea și intensitatea culorilor acestora sunt conform legislației în vigoare. Adresa transmisă primăriilor vine în contextul în care la 26 iunie va fi celebrată Ziua Drapelului Național.

Potrivit solicitării înaintate de prefect, primarii trebuie să verifice dacă drapelul României arborat la sediul instituției are formă dreptunghiulară și o lățime egală cu două treimi din lungimea acestuia.

Lăţimea fiecărei fâşii de culoare trebuie să fie o treime din aceeaşi lungime. De asemenea, trebuie avut în vedere că dispunerea culorilor se face, începând de la lance, în următoarea ordine, care se citește de la stânga la dreapta: albastru-cobalt, galben-crom, şi roşu-vermion. În cazul în care culorile sunt aranjate în succesiune verticală, albastrul se poziţionează sus, urmat, evident, de galben şi roşu.

Articolul precedentAu fost publicate rezultatele la Evaluarea Națională. 11 elevi din Suceava au obținut media 10 pe linie
Articolul următorRădăuți.Mașină răsturnată în șanț cu șoferul prins sub ea, după o depășire periculoasă VIDEO