Primăria Suceava pune la dispoziție o linie telefonică pentru sprijinirea sucevenilor în perioada stării de urgență.

Linia va fi funcțională între orele 8.00-22.00, de luni până sâmbătă, inclusiv. Este vorba despre numărul 0230.210. 678 , la care se vor putea ridica probleme legate de starea de urgență(numai cele legate de coronavirus(COVID -19), autoizolare la domiciliu și carantină).

Anunțul a fost făcut de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că pe cei cu probleme deosebite îi va contacta personal.

„De mâine se va institui la nivelul României Starea de Urgență, o măsură care va ajuta la gestionarea și rezolvarea cu bine a problemei cauzate de Coronavirusul(COVID-19).Asta nu înseamnă că trebuie să intrăm în panică, ci dimpotrivă, trebuie să fim calmi, să avem un comportament rațional, să respectăm hotărârile luate de autoritățile statului și măsurile comunicate pentru limitarea infectării cu noul virus. Cel mai important în acestă perioadă este să stăm acasă(pe cât posibil) și să evităm zonele aglomerate”, a declarat Lungu.

Edilul precizat că municipalitatea continuă acțiunile de dezinfecție orașul Suceava(instituții publice, școli, spații comerciale, parcuri, locuri de joacă, etc.). Acesta a dat asigurări că
că Primăria Suceava este pregătită pentru aplicarea măsurilor de prevenire a infectării populației și pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile. Ion Lungu a amintit că încă de la începutul lunii martie municipalitatea asigură apă și mâncare persoanelor care sunt în autoizolare la domiciliu și solicită acest lucru. Totodată, edilul a precizat că Poliția Locală este pregătită să ajute persoanele care sunt vulnerabile(cumpărare medicamente, alimente etc.).

Începând de luni avem un număr direct – (0230) 210 678 , la care se pot ridica probleme legate de Starea de Urgență(numai cele legate de Coronavirus(COVID -19), autoizolare la domiciliu și carantină). Linia va fi funcțională între orele 8:00-22:00, de luni până sâmbătă, inclusiv. Pentru rezolvarea problemelor mai dificile, vă voi contacta telefonic în persoană. Doamne ajută să depășim acest moment greu din viața comunității noastre! Aveți grijă de dumneavoastră și stați în siguranță”, a declarat edilul.