Primăria municipiului Suceava a cumpărat cinci autobuze electrice care începând de anul viitor vor face transport public de persoane în oraș.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, și reprezentatul firmei Anadolu Automobil Rom SRL București au semnat contractul prin care municipalitatea a cumpărat cinci autobuze electrice. Autovehiculele vor fi folosite pentru transportul public local de călători. Achiziția a fost finanțată din fonduri elvețiene.

Cele cinci mașini electrice sunt de tipul Karsan Jest Electric. Mașinile sunt asemănătoare cu cu cele 15 microbuze Karsan cumpărate recent de Primărie pentru TPL. Este vorba de mașinile care deservesc traseele secundare, cu număr mai mic de călători.

Valoarea adjudecată a unui autobuz este de 240.042 de euro, cu TVA inclus. Perioada de garanție a autobuzelor este de doi ani, sau 120.000 de kilometri. Autonomia bateriilor este de 165 de kilometri. Garanția oferită pentru baterii este de 36 de luni. Termenul de livrare al celor cinci autobuze este de cel mult șase luni.

„În urma discuțiilor avute cu reprezentantul firmei, ni s-a promis că până la sfârșitul lunii martie 2019 autobuzele vor ajunge la Suceava”, a precizat primarul Ion Lungu.

Pe lângă acestea, 15 autobuze electrice urmează să vină de la Ministerul Dezvoltării, prin achiziţie directă. În total, în parcul auto al societății TPL ar urma să ajungă 60 de mijloace de transport electrice.

Articolul precedentCozmin Guşă: Partidul Realitatea are trei candidaţi bombă la europarlamentare
Articolul următorUn individ a fost arestat după ce a violat pe marginea drumului o femeie