Președintele României, Klaus Iohannis, este așteptat miercuri la Suceava unde se va reculege și va depune o coroană de flori la bustul unionistului Iancu Flondor.

Preşedintele Klaus Iohannis va depune miercuri o coroană de flori la bustul unionistului Iancu Flondor. Monumentul care este situat lângă Palatul Administrativ a fost dezvelit sâmbătă, 27 octombrie. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, la ceremonia de dezvelire a monumentului.

„Pot să vă anunţ astăzi că am fost deja informat că miercuri, 31 octombrie, va fi prezent la Suceava preşedintele României, Excelenţa Sa domnul Klaus Werner Iohannis, pentru a depune o coroană de flori la bustul lui Iancu Flondor. Sigur că ne onorează acest lucru şi ne onorează şi faptul că noi contăm, Bucovina, această parte de ţară, şi în evenimentele Centenarului Marii Uniri şi vă invităm şi pe dumneavoastră să participaţi. Vor fi evenimente frumoase. Trebuie să fim uniţi, poate mai uniţi ca oricând, să luptăm mai mult pentru această zonă, pentru binele ei şi să dăm dovadă că suntem aşa cum am fost dintotdeauna, o zonă civilizată, o zonă de iniţiativă, o zonă de oameni cu multe modele”, a spus Flutur.

Iancu Flondor (1865-1924) a fost unul dintre artizanii unirii Bucovinei cu Regatul Român. El este cel care a convocat, la 27 onctombr4ie 1918, Marea Adunare Națională Română de la Cernăuți.

Bustul de bronz a fost realizată de artistul plastic Virgil Scripcariu. Sculptura a fost achiziționată Muzeul Bucovinei cu suma de 40.000 de lei. Un bust similar, cumpărat la acelaşi preţ, va fi donat primăriei Alba Iulia. Bustul urmează să fie amplasat în Ansamblul Memorial al Marii Uniri din acest oraş.

Articolul precedentUn șofer beat a ajuns cu mașina într-un copac, la Vatra Moldoviței
Articolul următorAlertă cu bombă în trenul Iași-Timișoara. Garnitura, oprită de SRI. Călătorii au fost evacuați după ce un bărbat a amenințat că detonează un dispozitiv exploziv