Profesorul universitar Elena Brândușa Steiciuc de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a fost premiată la gala Uniunii Scriitorilor din România.

Festivitatea de acordare a premiilor Uniunii Scriitorilor din România pentru apariții editoriale din anul 2017, a avut loc vineri, 9 noiembrie 2018, la Filiala Iași. Prof. univ. dr. Elena Brândușa Steiciuc, de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, a primit Premiul Reprezentanței Suceava.

Volumul distins este intitulat FRANCOPHONIE & DIVERSITÉ. Carea a fost publicată la editura universității sucevene. Volumul conține articole, cronici, interviuri despre și cu autori francofoni contemporani. Este vorba de autori care conturează identitatea plurală a francofoniei în secolul XX și la începutul noului mileniu. O mare parte dintre autorii prezenți în acest volum sunt de origine română. Pot fi menționați Panait Istrati, Emil Cioran, Oana Orlea, Rodica Iulian și Liliana Lazar. Asta subliniază, o dată în plus, contribuția majoră a României la un fenomen literar de anvergură mondială.

Elena-Brândușa Steiciuc este puternic implicată în studierea și susținerea fenomenului literar francofon. Ea este expert al Agence universitaire de la Francophonie pentru acest domeniu. Prin noul volum, Elena-Brândușa Steiciuc aduce o contribuție majoră la studiul diverselor fațete ale literaturilor de expresie franceză.

Articolul precedentFOTO Școala de Jandarmi Fălticeni a început noul an școlar
Articolul următorColiziune între trei autovehicule, soldată cu o victimă FOTO