Pragul celor 20.000 de semnături pentru „Fără penali”, depășit în Suceava

Miercuri a fost depășit pragul celor 20.000 de semnături necesare din județul Suceava pentru inițiativa „Fără penali în funcții publice”.

Pragul celor 20.000 de semnături necesare pentru inițiativa „Fără penali” a fost atins și în județul Suceava. Datele sunt publicate pe harta interactivă publicată pe pagina oficială de internet a inițiativei cetățenești de modificare a Constituției. Conform hărții, în județul Suceava erau raportate, miercuri la amiază, 21.664 de semnături. La nivel național, miercuri la amiază erau raportate 794.551 de semnături.

Semnăturile au fost adunate de voluntarii Fără Penali din județul Suceava.

Totodată, duminică și luni, în județul Suceava a fost prezentă Caravana Fără Penali. Timp de două zile voluntari din întreaga țară au fost prezenți în Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei pentru a strânge semnături. Acțiunea de colectare a semnăturilor va continua până la 20 august.

Inițiativa cetățeanească de modificare a Constituției vizează adăugarea în legea fundamnentală a unui articol care să interzică infractorilor să ocupe funcții alese în instituțiile publice.

Textul articolului care ar urma să fie adăugat în Constituție după parcurgerea tuturor pașilor legali:

„Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”.

Articolul precedentCod portocaliu de furtuni și grindină, miercuri, în județul Suceava
Articolul următorPloile torențiale au creat probleme în județul Suceava. Mai multe drumuri au fost blocate și gospodării inundate VIDEO