Porți deschise la ISU Suceava de Ziua Protecției Civile

Unitățile de pompieri militari din județul Suceava își deschid porțile, joi, 28 februarie, de Ziua Protecției Civile în România.

Cu prilejul „Zilei Protecţiei Civile din România”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava desfăşoară o serie de activităţi pentru a marca importanţa acestei date în viaţa şi activitatea instituţiei. Joi, 28 februarie, între orele 9.00 – 15.00, pompierii militari suceveni vor organiza „Ziua Porţilor Deschise” la sediile tuturor subunităţilor din judeţ, activitate în cadrul căreia, cei interesaţi vor asista la desfăşurarea unor exerciţii demonstrative, la prezentarea tehnicii şi mijloacelor de intervenţie specifice, precum şi la sesiuni de informare preventivă.

De asemenea, în zonele cu public numeros, respectiv la cele două mari centre comerciale din fosta zonă industrială a municipiului Suceava, vor fi organizate puncte de informare preventivă, unde pompierii vor distribui materiale informative specifice protecției civile.

Anual, în data de 28 februarie, se sărbătoreşte Ziua Protecției Civile din România, eveniment care marchează momentul istoric în care, în urmă cu 86 de ani, Regele Carol al II-lea, a aprobat prin Înalt Decret Regal, „Regulamentul Apărării Pasive Contra Atacurilor Aeriene”, document ce avea să constituie actul de înfiinţare a Protecţiei Civile din România.

Articolul precedentIncendiu într-o gospodărie din Pătrăuți din cauza unui coș de fum necurățat VIDEO
Articolul următorColiziune între două tiruri la Iacobeni FOTO